Kelp
Beneficiile kelpului: stimulează sănătatea de la mare
Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.
Știm foarte bine cât de importantă este o porție zilnică de legume pentru organism, dar când te-ai gândit ultima dată la legumele de mare? Kelp este un tip de alge marine. Este plin de nutrienți sănătoși care vă pot aduce beneficii sănătății și, eventual, chiar pot preveni bolile.
Acest tip de alge marine este un ingredient important în bucătăria asiatică. Substante vitale: sursa naturala de vitamine, minerale, antioxidanti.
Ce este varecul?
AlgecE posibil să fi văzut această plantă de mare pe plajă. Kelp este un tip de algă mare, maro, care crește în apă puțin adâncă, bogată în nutrienți și sărată de-a lungul coastelor din întreaga lume. Este ușor diferit ca culoare, gust și profil nutrițional de tipul găsit în sushi.
Algecul produce un compus numit alginat de sodiu. Producătorii de alimente folosesc alginatul de sodiu ca agent de îngroșare în multe alimente, inclusiv în înghețată și sosuri de salată.
Algecul poate fi consumat în multe forme, de exemplu crud, gătit, pudră și, de asemenea, în versiuni.
Beneficii nutriționale
Deoarece absoarbe nutrienții din mediul său marin, varecul este bogat în vitamine, minerale și oligoelemente. Kelp este una dintre cele mai bune surse naturale de iod, care este esențial pentru producția de hormoni tiroidieni. Nivelurile scăzute de iod pot provoca tulburări metabolice, mărirea tiroidei și diverse complicații. În plus, iodul crește nivelul de energie și îmbunătățește funcția creierului.
Cu toate acestea, conform cercetărilor, prea mult iod poate duce și la probleme cu tiroida. Acest lucru se poate întâmpla atunci când oamenii suplimentează iod cu suplimente alimentare sau mănâncă prea mult alge.
Algecul conține următoarele vitamine și minerale conform % VNR (Valori de referință nutritive: valoarea de referință recomandată a aportului zilnic pentru adulți):
- Vitamina K1: 55%
- Acid folic: 45%
- Magneziu: 29%
- Fier de călcat: 16%
- Vitamina A: 13%
- Acid pantotenic: 13%
- Calciu: 13%
Aceste vitamine și nutrienți oferă beneficii pentru sănătate. De exemplu, vitamina K și calciul joacă un rol cheie în sănătatea oaselor, iar acidul folic este esențial pentru diviziunea celulară.
Abilități anti-boli
Inflamația și stresul sunt factori de risc pentru multe boli cronice. Includerea alimentelor bogate în antioxidanți în dieta ta poate ajuta la prevenirea acestora. Kelp este bogat în antioxidanți, inclusiv carotenoide și flavonoide, care ajută la combaterea radicalilor liberi care cauzează boli.
Mineralele antioxidante precum manganul și zincul ajută la combaterea stresului oxidativ, la protejarea sănătății cardiovasculare și la prevenirea cancerului.
Studii recente au relevat rolul legumelor de mare în relație cu bolile legate de estrogen, cancerul de colon, osteoartrita și alte boli. Descoperirile sugerează că varecul poate ajuta la încetinirea răspândirii cancerului de colon și de sân. Studiile cu celule izolate arată că un compus numit fucoidan găsit în alge poate ajuta la prevenirea răspândirii cancerului pulmonar și a cancerului de prostată.
Cu toate acestea, nu există dovezi clare că varecul poate ajuta la reducerea riscului de cancer la oameni.
Reclamații pentru pierderea în greutate
Algecul are un conținut scăzut de grăsimi și calorii.
De asemenea, conține o fibră naturală numită alginat. Studiile sugerează că alginatul poate ajuta la oprirea absorbției grăsimilor în intestin. Un studiu a constatat că alginatul poate ajuta la blocarea lipazei - o enzimă care digeră grăsimea. Producătorii de alimente folosesc alginați ca agenți de îngroșare în produse de slăbit, băuturi și înghețate.
Algecul poate trata, de asemenea, diabetul și obezitatea, deși cercetarea este încă la început. Fucoxantina, un compus carotenoid găsit în cloroplastele algelor brune, poate promova pierderea în greutate la persoanele obeze atunci când este combinată cu ulei de semințe de rodie, potrivit unui studiu.
Studiile sugerează, de asemenea, că algele brune pot afecta controlul glicemic și pot scădea nivelul zahărului din sânge. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
Cum ar trebui consumat varecul?
Algecul este disponibil în diferite forme și poate fi consumat ca aliment sau ca supliment alimentar.
Cel mai bine este să obțineți nutrienți din surse alimentare ori de câte ori este posibil. Kelp poate fi un plus sănătos la o dietă mai largă și hrănitoare, împreună cu multe legume proaspete și alte alimente neprocesate, bogate în nutrienți.
Ideile pentru încorporarea algelor în dieta dvs. includ:
- adăugați alge organice uscate în supe și tocane
- pulberea de alge uscată este folosită ca condiment pentru alimente, amestecată în salate
- se servește rece cu ulei și semințe de susan
- se amestecă în sucul de legume
Prea mult lucru bun?
Consumarea unor cantități concentrate de alge poate introduce prea mult iod în organism. Acest lucru poate duce la riscuri pentru sănătate. De exemplu, excesul de iod poate suprastimula glanda tiroidă. Este important să consumați alge cu moderație. Nu este recomandat persoanelor cu hipertiroidism.
Algecul și alte legume marine preiau minerale din apele înconjurătoare, iar studiile arată că pot absorbi metale grele precum arsenicul, cadmiul și plumbul. Acestea pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.
Pentru a reduce acest risc, căutați versiuni ecologice certificate de legume de mare. Consultați întotdeauna un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe orice regim de supliment alimentar.