Agar-agar este o polizaharidă extrasă din alge roșii (Rhodophyceae), în principal Gelidium și Gracilaria. Un înlocuitor natural, vegan și vegetarian al gelatinei. Insipid și inodor, poate fi folosit pentru a pregăti diverse deserturi, dulciuri și alte feluri de mâncare. Agar-agar este un agent de gelifiere, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a îngroșa și solidifica lichide. Stabil la căldură, adică poate fi folosit atât pentru alimente reci, cât și pentru alimente calde. Este solubil în apă, dar nu în alcool.
Pentru a utiliza pudra de agar agar, pur și simplu adăugați-o în lichidul cald și aduceți-o la fierbere. Lichidul se solidifică apoi la aproximativ 45 de grade Celsius. Cantitatea necesară de pulbere de agar agar depinde de grosimea sau rezistența dorită a produsului final. Pentru un gel moale, utilizați aproximativ 0,5 până la 1 linguriță de pudră de agar agar per cană de lichid. Pentru o consistență mai fermă, utilizați 1,5-2 lingurițe per cană de lichid.
Agar-agar este un ingredient versatil care poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare. Este un ingredient popular în bucătăria asiatică, cum ar fi desertul japonez numit Anmitsu, care constă din mici cuburi de jeleu de agar, adesea servite cu fructe proaspete.
Organic; Vegan; Fabricat din materiale naturale; Nu iradiat; Fara arome artificiale; Fara coloranti artificiali; Fara conservanti; Indemn de ESB/EST; Fără OMG; Nu conține zahăr adăugat; Fara alergeni; Fara grasimi; Fără grăsimi saturate; Fără zahăr; Este bogat în fibre alimentare
Dozare, utilizare recomandată, păstrare
O porțiune = dupa gust
dupa gust
Poate fi folosit ca ingredient ca agent de ingrosare pentru supe sau ca agent de gelifiere pentru bomboane si inghetata.
Ingrediente
100% Agar-Agar
Tabel de ingrediente
Energie | 728 kJ/174 kcal | | | |
Grăsimi | 0,1 g | | | |
- in care acizi grași saturați | 0,1 g | | | |
- in care acid gras gras monoinsaturat | 0,1 g | | | |
- in care acid gras polinesaturat | 0,1 g | | | |
Carbohidraţ | 0 g | | | |
- in care zaharuri | 0 g | | | |
Fibre | 90 g | | | |
Proteine | 0,7 g | | | |
Sare | 0,33 g | | | |
Iod | 807 μg | 538.00 | 24 μg | 16.00 |
1 NRV (Nutrient Reference Values): Valoarea de referință a aportului zilnic recomandat pentru adulți (8400 kJ/2000 kcal)
Valorile medii. Ne revizuim periodic informațiile nutriționale.
Avertizări
- CalitateFiind un produs natural, proprietatile nutritive se pot schimba in functie de conditiile de mediu si in timp.
Declarații
Produsul nostru este certificat conform standardelor ecologice UE conform Regulamentului (UE) 2018/848 și standardelor organice britanice certificate de Soil Association cu codul GB-ORG-05.
Descrierile produselor provin din informațiile producătorului produsului sau ale materiei prime, precum și informații generale despre ingredientele produsului, care se bazează de obicei pe publicații științifice, nu descriu proprietățile specifice ale produsului dat. Vă rugăm să țineți cont de acest lucru atunci când citiți descrierile produselor, recenziile, reclamele și alte informații!